onsdag 26 maj 2010

Imorgon är det dags!

Dagar av hårt arbete är snart till ända och imorgon visar vi våra animerade filmer på Bio Rio i Hornstull!

Såhär ser programmet ut:
13.15 Tunnelbana från Fittja (Bibbi, Ronny och Ferhat)
14.00 Filmvisning BioRio
15.30 Tunnelbana hem till Fittja (Ronny och Ferhat)

Till alla elever i klassen vill jag passa på att säga att jag är så stolt över ert arbete med dessa filmer och detta projekt. Ni har alla varit med och bidragit till att detta har gått att genomföra! Tack även till Film i Stockholm, Erling Ericsson, Rädda barnen, Xenter i Botkyrka m.fl. för att vi har fått möjligheten att delta i detta.

Ibland behöver man blir påmind om processen för att kunna njuta av produkten - så varsågoda - en tillbakablick!


Eleverna fick bilda grupper utifrån det manus som de tyckte verkade intressanta. Arbetet med att förvandla berättelserna till film satte genast igång...!


Efter att ha "kryddat" våra berättelser fick Erling komma och hjälpa oss vidare i manusarbetet. Erling visade värdefulla animeringstips som skulle visa sig komma till användning senare i arbetet!


När berättelserna kändes färdiga satte vi igång med tillverkningen av bildmaterialet. Det var en låååång och tålamodsprövande process - jakten på perfektion höll på att ta knäcken på en viss lärare...;)


När allt bildmaterial var prydligt samlat i plastfickor åkte vi iväg till Xenter för att börja animera våra filmer. Tack vare en webbkamera, två kontorslampor och en dator började våra berättelser sakta med säkert få liv. Orden KLICK och KLAR ekade som kommandon mellan eleverna som snabbt förstod principen för animering - teamwork och kommunikation.


Vi blev snart medvetna om att film utan ljud inte var någon höjdare... Därför ägnades den sista dagen på Xenter till jakten på ljud i olika former. I ett rum skapades ljudet till ett tårtbak, i ett annat övades repliker och i det tredje hördes ljudet av en bil!

Imorgon håller vi tummarna för att det blir succé och att barnen i Gaza blir nöjda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar