torsdag 27 maj 2010

Premiärdags! (... utan livesändning... ;)

(Ja, ja det där med att sända live från bion var kanske lite väl optimistiskt - men skam den som ger sig! Att hantera teknik och elever samtidigt var lite överkurs så ni får hålla tillgodo med text, bild och rörlig bild!)



Spänningen låg i luften när det så var dags för vår biopremiär! Förväntansfulla elever och lärare inledde premiären med mingel i foajen på Bio Rio. Därefter fick alla inbjudna slå sig ned i biofåtöljerna och nervositeten fyllde snabbt salongen!



Anita Hjelm (Film i Stockholm) och Erling Ericsson inledde med att berätta kort om projektet. Det är alltså totalt fyra skolor som har deltagit i projektet och arbetet med att göra berättelser till film har pågått sen i höstas. Efter att filmerna hade visats så fick elever från vardera skola chans att berätta mer om hur de har arbetat.



Det var kul att se hur eleverna hade jobbat med samma manus och resultatet blev 36 minuter varierande och vacker film! Ovan ser ni bilder från alla fina filmer!

Efter applåder och presentutdelning åkte eleverna hem och vi lärare stannade kvar för en paneldiskussion med inbjudna gäster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar